Om

Foto-Stôga

Upplevelsefotograf

 

Fotografering och bildbehandling är två av mina största intressen. Genom fotograferingen har jag under det senaste året berikats med så många nya bekantskaper, dels via olika nätforum, och dels genom olika fotopromenader.

 

Genom kameran upplever jag så mycket som jag tidigare bara rusade förbi, det är därför jag väljer att kalla mig för upplevelsefotograf. Inte upplevelse i form av äventyr, utan hur jag upplever tillvaron.

 

Jag har ett pågående fotoprojekt. Det är "365foton" som är en fotoutmaning som går ut på att fotografera 365 förutbestämda teman under 2014. Ett bra sätt att få inspiration att fatta kameran och komma igång med fotograferandet.

 

Foto-Stôga

 

Stôga är värmländska och betyder stuga. Min farfar växte upp i Hensgård i Västra Ämtevik i Värmland. Där, som på många andra ställen, hade varje gård ett eget namn. Farfars gård kallades Stôga. Namnet Stôga fick farfar när han hade flyttat till Filipstad och några flickor från Västra Ämtevik var där och hälsade på och ropade: "Se, där står Gustav i Stôga". Min pappa och hans bröder har också kallats Stôga genom åren. Det här blir mitt sätt att föra "släktnamnet" vidare, välkommen till Foto-Stôga (fotostugan).

 

Fotografi och bildbehandling

 

Jag fotograferar med Nikon D7000 eller iPhone 4S. Bildbehandlar gör jag med hjälp av Photoshop CS6 eller direkt i mobilen med olika appar. Förutom på den här sidan publicerar jag mina bilder på olika sociala medier.

Sociala medier

Instagram, här visar jag foton enbart tagna med mobilkameran i formatet 1 x 1. Vill du följa mig där finns jag under användarnamnet; anhbg

 

EyeEm, här visar jag foton tagna med mobilen i formatet 16 x 9. Användarnamnet är detsamma; anhbg

Stôga, Åsen, Hensgård i Västra Ämtevik, Värmland

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved